Mw. drs. L.A.A. (Lonneke) van Reeuwijk – Voorzitter

L.L.A.-van-Reeuwijk---VoorzitterMevrouw van Reeuwijk is manager Cardiologie en bestuurslid van het St. Anthonius onderzoeksfonds . Voor ze in de gezondheidszorg stapte, werkte Lonneke van Reeuwijk in de bedrijfswereld. Eerst als consultant/project manager bij Arthur Andersen en vervolgens als principal consultant/director bij Deloitte Consulting. Haar specialismen zijn strategie, innovatie en onderzoek, en fusie en samenwerking.

 “Hart voor Vrouwen is opgericht uit liefde voor onderzoek”

Mw. Prof. dr. A.H.E.M (Angela) Maas – Secretaris

Prof.-dr.-A.H.-E.M.-Maas---SecretarisHoogleraar Maas is cardioloog en hoogleraar Cardiologie voor vrouwen bij het RadboudUMC . Maas begon haar carrière op de afdeling thoraxchirurgie en de afdelingen interne geneeskunde en cardiologie in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Achtereenvolgens werkte Maas als chef de Cllinique in Arnhem en Velp en als allround cardioloog bij de Isala Klinieken in Zwolle. Daar specialiseerde zij zich in de vrouwencardiologie. In 2003 startte ze in de Isala Klinieken met een cardiologisch vrouwenspreekuur. Drie jaar later promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de klinische betekenis van kalkafzetting in de slagaderen op mammogrammen.

Meer informatie

Angela Maas is oprichtster van de werkgroep Gender van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en mede-initiatiefneemster van de landelijke Kopgroep vrouwencardiologie die in 2011 landelijk werd opgericht. Ze werd in 2001 onderscheiden met de Withering Award van de Werkgroep Cardiologiecentra Nederland en in 2010 met de Corrie Hermann Prijs van de Nederlandse Vereniging voor Vrouwelijke Artsen. In datzelfde jaar werd ze door het tijdschrift Libelle uitgeroepen tot beste cardioloog van Nederland. In mei 2013 werd Angela Maas benoemd tot hoogleraar Cardiologie voor vrouwen aan het RadboudUMC. Met de oprichting van Hart voor Vrouwen komt een grote droom voor de hoogleraar uit: een cardiologisch centrum voor vrouwen.

“Ik hoop dat als ik op termijn met pensioen ga, dit vakgebied aantoonbaar op de kaart staat.”

Dhr. K.N. (Karel) van der Voort RB (Penningmeester)karel van der voort 2

De heer van der Voort is partner van VWG Nijhof en sinds november 1989 werkzaam als belastingadviseur. Samen met zijn collega’s levert Karel actuele vakkennis en praktijkgerichte adviezen. Door te overleggen, luisteren en te praten met zijn cliënt neemt Karel de fiscale obstakels weg. Vaak leidt verkregen informatie tot iets ‘’nieuws’’. Een verrassende wending waardoor risico’s afnemen of fiscale voordelen ontstaan die niet eerder voorzien waren, aldus Karel. Als bestuurlid van Hart voor Vrouwen zet Karel zich voornamelijk ik in voor het financiële gedeelte van het fonds.

Mw. prof. dr. D.D.M. (Didi) Braat

Prof.-dr.-D.D.-M.-Braat Hoogleraar Didi Braat specialiseerde zich tijdens haar studie geneeskunde in de gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde. In 1992 promoveerde zij op het proefschrift ‘Multiple pregnancies in pulsatile GnRH treatment’. In 2001 is ze de eerste vrouwelijke hoogleraar Voortplantingskunde in Nederland. Ook werkt ze als hoogleraar Obstetrie en Gynaecologie (O&G). Daarnaast is ze afdelingshoofd Verloskunde & Gynaecologie en plaatsvervangend opleider van de specialistenopleiding O&G bij het RadboudUMC.

Meer informatie

Didi Braat is lid van de Gezondheidsraad, voorzitter van de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting en voorzitter van het IWKV van het RadboudUMC. Daarnaast bekleedt zij verschillende andere nevenfuncties. In 2007 werd Braat onderscheiden met de Corrie Hermann Prijs van de Nederlandse Vereniging voor Vrouwelijke Artsen en in 2011 won ze de Opleidingsprijs 2011 van De Jonge Orde. In 2013 is ze benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Drs.-M.H.-Koopman--SchellekensMw. drs. M.H. (Marion) Koopman- Schellekens

Mevrouw Koopman is CEO bij Greenhouse Group. Greenhouse Group is een overkoepelende organisatie van zes innovatieve en toonaangevende bedrijven in het digitale speelveld. Als CEO is Marion verantwoordelijk voor het algemeen management van de groep en richt zij zich op de verdere structurering en doorontwikkeling. Marion Koopman is afkomstig van KPN, waarbij ze de functie van directeur HI mobile bekleedde.

Meer informatie

Naast haar commerciële kant heeft Marion ook  grote maatschappelijke interesses. Zo is zij vice voorzitter van Sire (Stichting Ideële Reclame) en bestuurslid van Hart voor Vrouwen. Als bestuurslid van Hart voor Vrouwen richt Marion zich voornamelijk op het digitale speelveld van het fonds.

 

Dhr. P. (Peter) van der Valk

De heer P. van der Valk oud directeur van van der Valk Arnhem. Sinds 1980 stond Peter samen met zijn vrouw Gera aan het roer van ‘West-End’. Vanwege de grote belangstelling besloten zij al snel om het bedrijf uit te breiden met een hotelgebouw, en met succes: anno 2018 heeft Hotel Arnhem 100 hotelkamers in zeven categorieën, 10 vergaderzalen, een restaurant, hotelbar en een fitness- en wellnessruimte.

Meer informatie

Per juli 2018 hebben Lotte van der Valk (4e generatie) en haar man Wouter ’t Hooft de dagelijkse leiding van Hotel Arnhem overgenomen. Samen met Bart van der Valk vormen zij het nieuwe management . Zijn twee andere dochters hebben de dagelijkse leiding over Van der Valk Nijmegen- Lent en Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht. Peter richt zich als bestuurslid met name op de zakelijke kant regio Arnhem- Nijmegen.
 

Mw. Mr. H. (Hanna) Zeilmaker

Mevrouw Zeilmaker is sinds 1987 advocaat en werkt als advocaat-vennoot op de sectie Overheid & Vastgoed bij Dirkzwager advocaten & notarissen in Nijmegen. Hanna is het aanspreekpunt op de sectie op het gebied van Onteigening & Wvg. Hanna is bestuurslid van de VOA en plaatsvervangend voorzitter Nadeelcompensatie en -planschadecommissie van de gemeente. Arnhem. Daarnaast is zij lid van de werkgroep bestuursrecht plaatselijke Orde van Advocaten en lid van de klankbordgroep bestuursrecht CPO (Radboud Universiteit Nijmegen). Als bestuurslid van Hart voor Vrouwen richt Hanna zich voornamelijk op de juridische aspecten van het fonds.

Bestuursleden van Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc ontvangen geen vacatiegelden- of andere beloningsvormen.