Mw. drs. L.A.A. (Lonneke) van Reeuwijk – Voorzitter

L.L.A.-van-Reeuwijk---VoorzitterMevrouw van Reeuwijk is manager Cardiologie en bestuurslid van het St. Anthonius onderzoeksfonds . Voor ze in de gezondheidszorg stapte, werkte Lonneke van Reeuwijk in de bedrijfswereld. Eerst als consultant/project manager bij Arthur Andersen en vervolgens als principal consultant/director bij Deloitte Consulting. Haar specialismen zijn strategie, innovatie en onderzoek, en fusie en samenwerking.

 “Hart voor Vrouwen is opgericht uit liefde voor onderzoek”

Mw. prof. dr. A.H.E.M (Angela) Maas – Secretaris

Prof.-dr.-A.H.-E.M.-Maas---SecretarisHoogleraar Maas is cardioloog en hoogleraar Cardiologie voor vrouwen bij het RadboudUMC . Maas begon haar carrière op de afdeling thoraxchirurgie en de afdelingen interne geneeskunde en cardiologie in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Achtereenvolgens werkte Maas als chef de Cllinique in Arnhem en Velp en als allround cardioloog bij de Isala Klinieken in Zwolle. Daar specialiseerde zij zich in de vrouwencardiologie. In 2003 startte ze in de Isala Klinieken met een cardiologisch vrouwenspreekuur. Drie jaar later promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de klinische betekenis van kalkafzetting in de slagaderen op mammogrammen.

Meer informatie

Angela Maas is oprichtster van de werkgroep Gender van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en mede-initiatiefneemster van de landelijke Kopgroep vrouwencardiologie die in 2011 landelijk werd opgericht. Ze werd in 2001 onderscheiden met de Withering Award van de Werkgroep Cardiologiecentra Nederland en in 2010 met de Corrie Hermann Prijs van de Nederlandse Vereniging voor Vrouwelijke Artsen. In datzelfde jaar werd ze door het tijdschrift Libelle uitgeroepen tot beste cardioloog van Nederland. In mei 2013 werd Angela Maas benoemd tot hoogleraar Cardiologie voor vrouwen aan het RadboudUMC. Met de oprichting van Hart voor Vrouwen komt een grote droom voor de hoogleraar uit: een cardiologisch centrum voor vrouwen.

“Ik hoop dat als ik op termijn met pensioen ga, dit vakgebied aantoonbaar op de kaart staat.”

Mw. prof. dr. H. (Hester) Vermeulen

Hoogleraar verplegingswetenschap Vermeulen begon haar carrière als verpleegkundige in het toenmalige Academisch Medisch Centrum van Amsterdam, momenteel onderdeel van het Amsterdam UMC. Later in haar carrière verschoof haar werk naar onderwijs en onderzoek. In 2016 kwam zij naar het Radboudumc. Als hoogleraar zet zij zich in voor kwaliteit, veiligheid, doelmatigheid en persoonsgerichtheid van zorg. De samenwerking tussen artsen en verpleegkundigen ziet zij daarin als cruciaal. Tevens is zij plaatsvervangend directeur van de interprofessionele master kwaliteit en veiligheid in de gezondheidszorg.

 

 

Dhr. P. (Peter) van der Valk

De heer P. van der Valk oud directeur van van der Valk Arnhem. Sinds 1980 stond Peter samen met zijn vrouw Gera aan het roer van ‘West-End’. Vanwege de grote belangstelling besloten zij al snel om het bedrijf uit te breiden met een hotelgebouw, en met succes: anno 2018 heeft Hotel Arnhem 100 hotelkamers in zeven categorieën, 10 vergaderzalen, een restaurant, hotelbar en een fitness- en wellnessruimte.

Meer informatie

Per juli 2018 hebben Lotte van der Valk (4e generatie) en haar man Wouter ’t Hooft de dagelijkse leiding van Hotel Arnhem overgenomen. Samen met Bart van der Valk vormen zij het nieuwe management . Zijn twee andere dochters hebben de dagelijkse leiding over Van der Valk Nijmegen- Lent en Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht. Peter richt zich als bestuurslid met name op de zakelijke kant regio Arnhem- Nijmegen.
 

Mw. mr. H. (Hanna) Zeilmaker

Mevrouw Zeilmaker is sinds 1987 advocaat en werkt als advocaat-vennoot op de sectie Overheid & Vastgoed bij Dirkzwager advocaten & notarissen in Nijmegen. Hanna is het aanspreekpunt op de sectie op het gebied van Onteigening & Wvg. Hanna is bestuurslid van de VOA en plaatsvervangend voorzitter Nadeelcompensatie en -planschadecommissie van de gemeente. Arnhem. Daarnaast is zij lid van de werkgroep bestuursrecht plaatselijke Orde van Advocaten en lid van de klankbordgroep bestuursrecht CPO (Radboud Universiteit Nijmegen). Als bestuurslid van Hart voor Vrouwen richt Hanna zich voornamelijk op de juridische aspecten van het fonds.

Dhr. M. (Michael) Driessen MSc RA


De heer Driessen is sinds 2007 werkzaam als accountant en werkt als externe accountant op de afdeling audit & assurance bij VWG in Nijmegen. Michael is mede belast met de dagelijkse aansturing van de controlepraktijk.  Als externe accountant is hij eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de controlewerkzaamheden. Michael beschikt over ruim 14 jaar controle-ervaring en dienstverlening aan uiteenlopende organisaties (nationaal en internationaal), waaronder ook de non-profit sector (zorginstellingen, woningcorporaties en culturele instellingen). Michael richt zich als bestuurslid voornamelijk op de financiële aspecten van het fonds.

Bestuursleden van Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc ontvangen geen vacatiegelden- of andere beloningsvormen.