Webinar: Vrouwen wees alert op hartklachten!

Per dag overlijden er meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt omdat de ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandient dan bij mannen. Wetenschappelijk onderzoek is vooral gericht op mannen. Daardoor ontbreekt er gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen.

Aderverkalking bij vrouwen
Bij zowel mannen als vrouwen kunnen aders dichtslibben. Het verschil tussen mannen en vrouwen hierin is dat bij mannen de vernauwingen op één plek  in de bloedvaten ontstaan en bij vrouwen juist de kleinere vaten dichtslibben verspreidt over een groter gebied. De klachten waarmee mannen vaak kampen is de bekende pijn op de borst. Bij vrouwen zijn de klachten anders zij hebben vage klachten zoals moe, lamlendigheid, pijn in de kaken/ nek / rug of tussen de schouders. Ongemakken die allerlei oorzaken kunnen hebben. Het gevolg is dat bij vrouwen ten onrechte wordt geconcludeerd dat ze aan te veel spanning lijden , het de hormonen zijn of dat er niets aan de hand is. Hierdoor krijgen zij lang niet altijd de behandeling die nodig is.

Herkent u zich hierin of wilt u graag meer over dit onderwerp weten? Dat kan vrijdag 19 juni 2020 om 11.00 uur organiseert Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc een webinar over ‘’Aderverkalking bij vrouwen’’ met Prof. dr. Angela Maas en een patient als ervaringsdeskundige. Als deelnemer van de webinar krijgt u de gelegenheid om via een chatfunctie live vragen aan Prof. dr. Angela Maas te stellen. Klik hier om u aan te melden.

Deelname webinar € 10,00