Benefietgala ‘’Love Your Heart’’ groot succes: ruim een ton voor onderzoek vrouwenhart

Tijdens het benefietgala voor onderzoek naar het vrouwenhart is € 103.470 opgehaald. Veilingmeester Alexander Pechtold wist hiervoor grote en kleine stukken te veilen. Daarnaast kochten 210 gasten een plekje een van de tafels, van waar ze een bijzondere avond voorgeschoteld kregen met entertainment van Freek en Hella de Jonge, Lavinia Meijer en Ruben Hein.

Het gala – gepresenteerd door oud- journaliste Wouke van Scherrenburg – vond op 14 februari plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk

Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan de Radboudumc: ‘Wat een bijzondere belevenis en geweldige opbrengst, die in het geheel ten goede komt aan het onderzoek bij patiënten met een spontaneous coronary artery dissection (SCAD).’ Bij SCAD-patiënten raken lagen van de vaatwand los van elkaar, waardoor een bloedvat afgesloten raakt en een hartinfarct kan ontstaan. Deze conditie treft vooral (relatief jonge) vrouwen.

Angela Maas: ‘Per dag sterven in Nederland 57 vrouwen aan hart- en vaatziekten en sinds enige tijd weten we dat mannen- en vrouwenharten anders kloppen. Het vraagt om een andere kijk op zorg, onderwijs en onderzoek naar hart en vaatziekten bij vrouwen.’

De opbrengst kan nog verder oplopen omdat 10DAYS – een van de partners van de stichting – een limited edition shawl heeft ontworpen waarvan een deel van de opbrengst  wordt gedoneerd aan Hart voor Vrouwen. De shawl is sinds 14 februari te koop bij 10Days verkooppunten en de webshop.