Nalaten

Per dag overlijden er meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt omdat de ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandient dan bij mannen. Wetenschappelijk onderzoek is vooral gericht op mannen. Daardoor ontbreekt er gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen.

Eén op de vier onderzoeken van de stichting Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc kan worden uitgevoerd dankzij nalatenschappen. De impact van deze bron van inkomsten is ontzettend groot: een kans op betere kwaliteit van leven of zelfs genezing! Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc is ontzettend dankbaar voor elk testament waarin een toegift voor onze onderzoeken zijn opgenomen.

Betrokkenheid
Uw betrokkenheid bij het onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen hoeft niet te stoppen na uw overlijden. Laat daarom iets na aan Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc. Met uw nalatenschap helpt u onze onderzoekers bij hun zoektocht naar betere diagnostiek en een betere kwaliteit van leven of zelfs genezing bij vrouwen met hart- en vaatziekten.

‘’ Met mijn hulp wil ik een bijdrage leveren aan betere diagnostiek waardoor de kwaliteit van leven bij vrouwen met hart- en vaatziekten verbeterd of men zelfs geneest”, aldus Joke 71 jaar. Hoe fijn zou het zijn als dit niet meer doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen is.

Hoe regel ik mijn nalatenschap
Er zijn verschillende manieren om Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc in uw testament op te nemen. In de meeste gevallen zal de notaris u wijzen op de mogelijkheden van een legaat, mede-erfgenaam en/of enig erfgenaam.

Het regelen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt mee. Uw notaris kan u begeleiden in het opstellen van een testament, waarin Hart voor Vrouwen onderzoekfonds Radboudumc dan als erfgenaam aangemerkt wordt.

Contact
Als u overweegt uw nalatenschap of een deel daarvan te schenken aan onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen maken wij graag een afspraak met u om u te informeren over onze actuele onderzoeksprojecten en waaraan geschonken kan worden.
Ook andere vragen over onze werkwijze, onze ervaringen en resultaten zijn welkom. U kunt hier voor een e-mail sturen naar info@hartvoorvrouwen.nl