Crowdknitting “Samen breien voor het goede doel”

Breien is hip. Haken ook, om van quilten nog maar niet te spreken. Zeg nou zelf, het klinkt toch ook goed? Buiten is het koud, binnen steek je de kaarsjes aan, je nestelt je met een kleedje op de bank, kopje thee of goed glas wijn erbij en hup, aan de slag met die naalden!En wat als je met deze hobby iets goeds kunt doen voor een ander? Dan doe je mee aan de actie #crowdknitting, opgezet door Marije van der Valk en Thijs Boomkens. Met ‘crowdfunden’ wordt een financieel project gerealiseerd met behulp van ‘the crowd’, met ‘crowdknitting’ willen de initiatiefnemers zoveel mogelijk warme kledingstukken creëren voor dak- en thuislozen.

Marije van der Valk: “De winter komt eraan en dat is niet voor iedereen een mooie, fijne tijd. Het is niet vanzelfsprekend dat je gezond bent of een dak boven je hoofd hebt. Daarom hebben we deze actie opgezet, we willen met zoveel mogelijk mensen iets goeds doen voor vele anderen. Laten we met elkaar de wereld een klein stukje mooier maken”.

Een actieverpakking #crowdknitting kost € 5,00 en bestaat uit een bol wol met breinaalden, een breipatroon van de welbekende toekan en een wenskaartje. Door deel te nemen aan de actie geef je niet alleen warmte aan dak- en thuislozen, maar steun je ook Stichting Hart voor Vrouwen én mag je een wens doen voor een ander. Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent hangt alle wenskaartjes in de wensboom die vanaf 6 december de lobby zal sieren en in de week voor kerst zal één wens in vervulling gaan.

“Om deelnemers op weg te helpen, organiseren we op 16 november een gratis workshop breien en haken in ons hotel,” vertelt Marije. “We hebben Heleen Gijsbers van Textielatelier ‘De Vlotte Naald’ uit Nijmegen bereid gevonden om onze deelnemers belangeloos te inspireren. Iedereen is welkom die avond, we vragen de mensen alleen om zich in te schrijven via de website van het hotel. Ik zal zelf ook aanschuiven, want de laatste keer dat ik breinaalden zag is wel even geleden,” lacht ze.

Het is tot 18 december 2017 mogelijk om de kledingstukken en wenskaartjes in te leveren bij het hotel. In de week voor kerst wordt de opbrengst bekend gemaakt en laten Marije en Thijs een wens in vervulling gaan. Wil jij ook breien voor het goede doel?

https://www.valknijmegen.nl/over-ons/crowdknitting