Koninklijke onderscheiding voor Angela Maas

Angela onderscheidingProf. dr. Angela Maas – Officier in de Orde van Oranje Nassau
Hoogleraar Cardiologie voor Vrouwen Angela Maas werd 26 april jl. in het Radboudumc blij verrast met de onderscheiding door burgermeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen.

Angela Maas is cardioloog, met speciale expertise op het gebied van cardiologie voor vrouwen. Zowel in Nederland als daarbuiten speelt zij hierin een vooraanstaande rol.  Het expertisecentrum vrouwencardiologie van de afdeling Cardiologie van het Radboudumc is onder haar leiding gegroeid tot een onderdeel waar uitstekende patiëntenzorg wordt geboden, wetenschappelijk toponderzoek plaatsvindt en inspirerend onderwijs wordt verzorgd. Daarnaast is Angela Maas voorzitter van een netwerk voor hoger opgeleide vrouwen binnen het Radboudumc, Vrouwennetwerk X2. Ook heeft Angela Maas in februari 2014 het onderzoeksfonds Hart voor Vrouwen opgericht.
Angela Maas is voor menigeen het voorbeeld van een uitstekende arts. Naast de toepassing van haar kwaliteiten in haar eigen functioneren, is zij buitengewoon goed in staat om anderen te motiveren in hun werkzaamheden.  Ze is in 2015 door Vrouwen van Nu uitgeroepen tot verschilmaker en staat al jaren in de top 10 van ‘machtigste vrouwen in de zorg’ van Opzij. Recent werd zij door Medisch Contact gekozen tot meest invloedrijke vrouwelijke arts.