Persbericht mode lifestyle event

Succesvol Mode lifestyle event voor onderzoek naar hart en vaatziekten

Het Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek was donderavond 31 maart jl. het podium voor een drukbezocht mode event georganiseerd door Radboudumc Onderzoeksfonds “Hart voor Vrouwen”.

360 vrouwen bezochten het mode event. Het was een bijzondere avond waarbij onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen centraal stond. De avond werd geopend door prof. dr. Angela Maas, hoogleraar Vrouwencardiologie. Zij vertelde waarom onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen zo belangrijk is. Meer middelen zijn hard nodig voor meer onderzoek naar een betere diagnosestelling en behandeling voor vrouwen met hart- en vaatziekten.

Mode en lifestyle stonden hierbij centraal op deze avond. Er waren pop up stores van o.a. Mood Conceptstore, Second Stage Vintage, Addy van den Krommenacker, daarnaast kon men kleding van o.a. de sponsoren Zenggi , Hue, The Next Closet kopen. Goede tweedehandskleding werd te koop gesteld voor fijne prijzen. Ook konden bezoekers hun gezondheid checken, kleuranalyses maken en dansen op de muziek van Edwin Monteyn.

De klapper van de avond was de modeshow met als speciale gast/sterrencouturier Addy van den Krommenacker. Hij showde zijn kleding collectie met als inspiratiebron de middeleeuwse schilder Jeroen Bosch. Het was een gezellige drukte rondom de catwalk. Chiméne van Oosterhout heeft de avond gepresenteerd.

De opbrengst van deze avond was meer dan 6000 euro ten behoeve van het fonds Hart voor Vrouwen.

Het Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds van het Radboudumc heeft dit event georganiseerd, omdat meer onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen nodig is. Meer onderzoek leidt ertoe dat artsen hart- en vaatziekten bij vrouwen eerder en beter signaleren, waardoor de zorg voor deze vrouwen verbetert. Door de juiste behandeling te geven, zullen er minder vrouwen overlijden. De strijd tegen deze doodsoorzaak nummer 1 gaat helaas wel gepaard met de nodige kosten. Wij financieren het onderzoek daarom met behulp van donateurs, acties en events bij verenigingen en (service)clubs en sponsoren. Helpt u ook mee in de strijd tegen hart- en vaatziekten? Via www.hartvoorvrouwen.nl kunt u ons steunen. U kunt ook contact opnemen met Eveline Kooke, fondsenwerver, 024-3655745 of info@hartvoorvrouwen.nl