Secretaressevereniging Radboudumc schenkt €3000,- deelnemersfee van secretaresses aan Hart voor Vrouwen

Op 16 april 2015 was het Nationale Secretaressedag, en zoals de afgelopen 9 jaar, organiseerde de Secretaressevereniging van het Radboudumc ook dit jaar  het jaarlijkse congres.

Vanwege het SV jubileum heeft de secretaressevereniging besloten een deel van de deelnemersfee te schenken aan de Stichting Hart voor Vrouwen.

Sinds begin 2014 zet de stichting zich in voor multidisciplinair onderzoek gericht op hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dat doen ze, omdat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één is bij vrouwen. Door meer onderzoek moet de zorg aan vrouwen verbeteren.
Het verrichten van gedegen wetenschappelijk onderzoek is enorm belangrijk. Op basis hiervan kunnen artsen hart- en vaatziekten eerder signaleren. Op basis van dit onderzoek kunnen ontwikkelde behandelingsmogelijkheden ervoor zorgen dat er minder vrouwen overlijden. De strijd hiertegen gaat helaas wel gepaard met de nodige kosten.

Daarom hebben we besloten deze Stichting te steunen met een deel van de deelnemersfee van de secretaresses. Prof. Angela Maas was ontving eind van de dag een waanzinnig bedrag ad € 3000.