‘Ik was ineens zelf hartpatiënt, m’n leven stond op de kop’

Rond middernacht, terwijl ik mij klaar maakte om te gaan slapen, kreeg ik ineens ontzettende pijn op m’n borstbeen. De pijn straalde uit naar kaken, rug, nek en ik werd misselijk. Dit had ik al vaker gehad, maar nog nooit zo erg als nu. Normaal dacht ik dan: die nare hormonen. Want rondom mijn menstruatie had ik deze pijn op de borst vaak naast andere (pre) menstruele klachten. Ik was hiervoor al bij de cardioloog geweest en onderzoeken lieten toen niets zien. Maar nu had ik weer die klachten en het zakte niet af. Dus belde ik met de Amelandse huisarts en vervolgens met 112. Ik bleek een hartinfarct te hebben en moest van de arts direct naar het ziekenhuis. Helaas vloog de sar helikopter niet door de paasvuren en moest ik met de reddingsboot naar Holwerd waar een ambulance klaar stond om mij naar het ziekenhuis te brengen. Mijn gezin bleef verbijsterd en in onzekerheid achter op Ameland en zouden de volgende dag met de boot achter mij aan komen.

Lees hier het hele verhaal van Susan.