“Vrije Academie de Poll” expositie in het kader van Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc van 9 mei tot en met 30 mei 2015

“Vrije Academie de Poll” start op 9 mei 2015 met een expositie in het kader van de nationale actie “Art for Heart van Hart voor Vrouwen. Hart voor Vrouwen is opgericht door Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Afgelopen tien jaar zijn hart en vaatziekten bij vrouwen wereldwijd doodsoorzaak nummer 1. Met onderzoek naar nieuwe diagnose en behandelvormen proberen zij de zorg steeds verder te verbeteren. Naast het hart, spelen ook andere organen en externe invloeden een rol bij hart- en vaatziekten. Daarom stimuleert stichting Hart voor Vrouwen multidisciplinair onderzoek.

Onder leiding van docenten die hun sporen in kunstzinnig Nederland ruimschoots hebben verdiend, zijn door cursisten van de “Vrije Academie de Poll “gedurende de afgelopen maanden een aantal werken waarbij Hart voor Vrouwen de inspiratiebron was gemaakt . Deze kunstwerken zullen geëxposeerd worden. De expositie bevat een verrassend gevarieerd werk van schilderijen, aquarellen, etsen, keramiek en ruimtelijk werk.

De expositie vindt plaats van 9 mei 2015 tot en met 30 mei 2015 in de galerie “Kunst op de Hoek”, Nieuwstad 20 in Zutphen en is geopend op donderdag t/m zondag van 12.00- 17.00 uur.

De opening van de expositie zal plaatsvinden op 9 mei 2015 om 16.00u door Prof. dr. A. Maas, hoogleraar vrouwencardiologie van het RadboudUMC. Toegang is gratis.

De “Vrije Academie de Poll” is een hoogwaardig maar laagdrempelig creativiteitscentrum voor amateur beeldende kunstbeoefening. Onder het motto “Ontdek de artiest in je zelf” vinden cursussen, workshops en andere activiteiten plaats in de “Gietelse School” op het landgoed “de Poll” in Voorst. Meer informatie is te vinden op www.vrijeacademiedepoll.nl.